Csokoládészelet

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládészelet
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg kakaó
20 dkg vaj
17 dkg porcukor
1 és ⅓ dl tej
2 db simára kevert tojás
22 dkg rétesliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
A mázhoz:
2 evőkanál forró víz
3 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Egy hosszúkás (21 x 14 cm-es) püspökkenyérformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az alját és az oldalát sütőpapírral kibéleljük (1. kép). A vajat a cukorral - lehetőleg elektromos habverővel - habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk.

2. Az átszitált lisztet a kakaóval, a sütőporral meg a szódabikarbónával elkeverjük, és a tejjel váltogatva evőkanállal óvatosan a tésztamasszához adjuk (2. kép). Az előkészített formába töltjük, és a tetejét elsimítjuk.

3. A forró sütőben kb. 60 percig sütjük. Ha már a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad ragacsos massza (3. kép), kivesszük, és még 5 percig a formában állni hagyjuk, majd rácsra vagy deszkára borítva kihűtjük.

4. A mázhoz a vajat a kakaóval meg a forró vízzel simára keverjük, majd a porcukrot beleszitáljuk. Tovább keverjük (4. kép), amíg könnyű, habos nem lesz, s így a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

Csokoládészelet Csokoládészelet Csokoládészelet Csokoládészelet
Ha a süteményt gazdagítani szeretnénk, akkor a kakaó és a forró víz helyett 5 dkg keserűcsokoládét adunk a vajhoz, és gőz fölé állítva, kevergetve felolvasztjuk. Utána beleszórjuk a porcukrot, és habosra keverjük a mázat. A tészta tetejére simítva, csokoládédarabkákkal is díszíthetjük a süteményt.
A tészta a mélyhűtőben máz nélkül, folpackba csomagolva egy hónapig friss marad.
Csokoládészelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1928 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Csokoládészelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
ételfotó