Csokoládészelet



Elkészítés:
1. Egy hosszúkás (21 x 14 cm-es) püspökkenyérformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az alját és az oldalát sütőpapírral kibéleljük (1. kép). A vajat a cukorral - lehetőleg elektromos habverővel - habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
2. Az átszitált lisztet a kakaóval, a sütőporral meg a szódabikarbónával elkeverjük, és a tejjel váltogatva evőkanállal óvatosan a tésztamasszához adjuk (2. kép). Az előkészített formába töltjük, és a tetejét elsimítjuk.
3. A forró sütőben kb. 60 percig sütjük. Ha már a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad ragacsos massza (3. kép), kivesszük, és még 5 percig a formában állni hagyjuk, majd rácsra vagy deszkára borítva kihűtjük.
4. A mázhoz a vajat a kakaóval meg a forró vízzel simára keverjük, majd a porcukrot beleszitáljuk. Tovább keverjük (4. kép), amíg könnyű, habos nem lesz, s így a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |