Fahéjas sütemény



Elkészítés:
1. Egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az aljára sütőpapírt helyezünk. A vajat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük, a tojást beledolgozzuk, majd a vaníliaeszenciát vagy a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük, és evőkanállal, a tejjel váltogatva a tojásos masszához adjuk, simára keverjük. Az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszűrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza.
3. Még 5 percig a formában hagyjuk, majd a szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk, utána a talpára fordítjuk. Azon melegen olvasztott vajjal megkenjük, és a cukor meg a fahéj keverékével megszórjuk.