Fahéjas sütemény

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fahéjas sütemény
Adag: 1 tortaforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 dkg porcukor
6 dkg vaj
1 és ⅓ dl tej
½ kiskanál sütőpor
13 dkg rétesliszt
1 db simára kevert tojás
2 csomag vaníliás cukor
vagy
1 evőkanál vaníliaesszencia
A mázhoz:
1 kiskanál őrölt fahéj
2 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk, az aljára sütőpapírt helyezünk. A vajat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük, a tojást beledolgozzuk, majd a vaníliaeszenciát vagy a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.

2. A lisztet átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük, és evőkanállal, a tejjel váltogatva a tojásos masszához adjuk, simára keverjük. Az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszűrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad ragacsos massza.

3. Még 5 percig a formában hagyjuk, majd a szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk, utána a talpára fordítjuk. Azon melegen olvasztott vajjal megkenjük, és a cukor meg a fahéj keverékével megszórjuk.

Fahéjas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2986 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Fahéjas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
könyvek