Klasszikus piskótatorta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Klasszikus piskótatorta
Adag: 1 egész
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg porcukor
4 db szétválasztott tojás
2 dl tejszín
25 dkg rétesliszt
2 kiskanál sütőpor

Elkészítés:

1. Két, 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát vajjal vagy olajjal kikenünk, az aljukat sütőpapírral kibéleljük. A lisztet átszitáljuk. A tojások fehérjét - lehetőleg elektromos habverővel - kemény habbá verjük, a cukrot apránként belekeverjük (1. kép), hogy szép fényes és sűrű legyen.

2. A tojások sárgáját a habba keverjük, majd a lisztet evőkanállal gyorsan beleforgatjuk (2. kép).

3. A kész tésztát a tortaformákba töltjük (ha nincs két formánk, a masszát elosztva kétszerre sütjük), és kb. 20 percre a forró sütőbe tesszük. Akkor jó, ha a tészta aranysárga, és az ujjunkkal megnyomva rugalmas (3. kép). A piskótát a formában még 5 percig állni hagyjuk, a szélét meglazítva deszkára vagy rácsra borítjuk, majd a talpára állítjuk.

4. Az egyik tésztát a lekvárral megkenjük, majd a habbá vert, nyomócsőbe vagy habzsákba töltött tejszínből kis halmokat nyomunk rá (4. kép). A másik tortalapot ráfektetjük, és a tetejét porcukorral megszórjuk.

Klasszikus piskótatorta Klasszikus piskótatorta Klasszikus piskótatorta Klasszikus piskótatorta
A jó piskóta titka, hogy miként állítjuk össze. A legjobb, ha a lisztet nagy fémkanállal gyorsan, de óvatosan keverjük a tojáshabba. Ha erélyesen verjük, vagy ha fakanállal dolgozzuk össze, a tojásos massza összeesik, a piskóta lapossá, nehézzé válik.
A töltelék nélküli tészta a mélyhűtőben akár egy hónapig is frissen tartható. Ha kivesszük, szobahőmérsékleten (kb. 20 fokon) hagyjuk felolvadni. A megtöltött tortát jobb azonnal kínálni.
Klasszikus piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5002 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
Klasszikus piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus torták, ünnepi sütemények Klasszikus torták, ünnepi sütemények
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Az ünnepekhez a világon mindenütt hozzátartozik a torta vagy a szép sütemény. Ebben a könyvben mindenki megtalálja az ízlésének, tehetségének és az alkalomnak megfelelő süteményt, a dobostortától a márványkalácson át az... bővebben...
hírlevél