Gyümölcsmártás

| Eper-málna mártás receptek
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 8 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsmártás
Eljárások: préselés, turmixolás
Adag: 1 adag (0.2-0.3 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg eper
vagy
25 dkg málna
vagy
25 dkg ribiszke
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál Cointreau likőr
vagy
1 evőkanál Grand Marnier likőr

Elkészítés:

1 . Ha eperből vagy ribiszkéből készül, megmossuk és lecsumázzuk. A málnát csak át kell válogatni. A gyümölcsöt turmixgépbe töltjük, a citromlével meglocsoljuk, és az édességétől függően 2-4 evőkanál porcukrot szórunk bele.

2. (Ha van, likőrrel is megöntözhetjük.) Tálba töltve, folpackkal letakarva 3 napig is eltartható.

Kínálhatjuk friss vagy befőtt gyümölccsel, hideg vagy meleg felfújtra, esetleg fagylaltra öntve.

Friss vagy fagyasztott gyümölcsöt egyaránt vehetünk hozzá. Ha teljesen simán szeretjük, a gyümölcsmártást át is szűrhetjük. A változatosság kedvéért puha körtéből, esetleg sárga- vagy őszibarackból is hasonlóképpen készíthetjük.
Gyümölcsmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1885 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Gyümölcsmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
szólj hozzá, értékelj