Konyakos tejszínmártás

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Konyakos tejszínmártás
Eljárások: habverés, kikeverés
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dl konyak
2 dl habbá vert tejszín

Elkészítés:

1. A tojássárgát a cukorral elektromos habverővel fehéredésig, habosra verjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt. Ekkor a konyakot belekeverjük, és a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk. (Konyak helyett whiskyt is vehetünk hozzá.)

2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe keverve, azonnal tálaljuk.

Kínálhatjuk friss vagy befőtt gyümölcsre öntve, de vanília-, esetleg csokoládé felfújtat is meglocsolhatunk vele.

Kínálhatjuk friss vagy befőtt gyümölcsre öntve, de vanília-, esetleg csokoládéfelfújtat is meglocsolhatunk vele.
Konyakos tejszínmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1804 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Konyakos tejszínmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
hírlevél