Meleg csokoládémártás
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag (0.25 liter)
vagy
Elkészítés:
1. A csokoládét kis lábasba rakjuk, a cukrot meg a vizet ráöntjük, és gőz fölé állítva, időnként megkeverve felolvasztjuk. (Mikrohullámú készülékben egyszerűbb felolvasztani.)
2. A gőzről levéve a vaníliás cukorral, a tejszínnel és a vajjal simára keverjük, rummal vagy konyakkal ízesítjük. Azonnal tálaljuk. Csavaros tetejű edényben a hűtőben 2 hétig is eltartható, ha közben besűrűsödne, tálalás előtt újra olvasszuk fel.
Kínálhatjuk melegen fagylaltra öntve, esetleg képviselőfánkot, palacsintát (gofrit) öntözhetünk meg vele.