Paprika-salsa

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprika-salsa
Adag: 1 adag (0.3 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, kockára vágott cseresznyepaprika
vagy
1 db kimagozott, darabolt chilipaprika
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ dl friss, összevágott bazsalikom
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál fűszeres ecet
vagy
1 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A grillt bemelegítjük. A húsos paprikát hosszában félbevágjuk, a magját és erét eltávolítjuk. A héjával felfelé alufóliára fektetjük, és a grillben 8-10 perc alatt barnára sütjük, de ne égessük el.

2. A grillből kivéve papír- vagy műanyagzacskóba csúsztatjuk, és 10 percig pihentetjük. Ezalatt a lilahagymát, 1 cm-es szeletekre vágva, a héjában hagyott fokhagymagerezddel együtt a fóliára fektetjük. A grillben 5 percig sütjük. (Ha megég, keserűvé válik.)

3. A paprikáról a héjat lehúzzuk, a húsát kockákra vágjuk. A sült lilahagymát kis kockákra aprítjuk, a fokhagymát meghámozzuk.

4. A paprikát a hagymával és a fokhagymával turmixgépbe töltjük, és cseresznye- vagy chilipaprikát is adunk hozzá. Rövid ideig turmixoljuk, hogy kissé darabos maradjon.

5. Cseréptálba töltve az olívaolajjal, a friss bazsalikommal, a reszelt citromhéjjal és a vörös borecettel vagy fűszerecettel összekeverjük, megsózzuk, borsot őrölünk rá.

Mexikóból származik a salsa, azaz a zamatos, fűszeres - főleg chilis - darabos mártás, amelyet főleg roston sült pecsenyéhez, halhoz, hideg húshoz, de zöldséghez is tálalnak.
Paprika-salsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2849 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Paprika-salsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
google+