Sültparadicsom-salsa

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sültparadicsom-salsa
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb érett paradicsom
1 db kimagozott zöldpaprika
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál citromlé
½ dl összevágott lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
½ dl friss, összevágott koriander
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A grillt bemelegítjük, a négy paradicsomot félbevágjuk és kimagozzuk. Vágott felével lefelé alufóliára fektetjük, és addig sütjük, amíg a héja ki nem reped.

2. Ekkor a bőrét lehúzzuk. A húsát kockákra vágjuk, és az összevagdalt lila hagymával, a tört fokhagymagerezddel, a zöldpaprikával és az olívaolajjal összekeverjük

3. Friss korianderrel, citromlével, sóval és őrölt borssal ízesítjük. A tálat lefedve szobahőmérsékleten kb. 60 percig állni hagyjuk.

Mexikóból származik a salsa, azaz a zamatos, fűszeres - főleg chilis - darabos mártás, amelyet főleg roston sült pecsenyéhez, halhoz, hideg húshoz, de zöldséghez is tálalnak.
Sültparadicsom-salsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1564 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Sültparadicsom-salsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
könyvek