Őszibarack-salsa

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Őszibarack-salsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db érett őszibarack
1 evőkanál enyhe chiliszósz
1 evőkanál friss, összevágott koriander
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál szójaszósz
1 kisebb fej lilahagyma
1 evőkanál összevágott mentalevél

Elkészítés:

1. Az érett, de kemény, sárga húsú őszibarackot meghámozzuk, és 1 cm-es kockákra vágjuk.

2. A citromlevet, a szelíd chilimártást és szójamártást összekeverjük, és a barackot beleforgatjuk.

3. A finomra vágott lila-hagymával, az összevagdalt mentalevéllel és friss korianderrel összekeverjük.

4. Lefedve 30 percre jégbe hűtjük.

Mexikóból származik a salsa, azaz a zamatos, fűszeres - főleg chilis - darabos mártás, amelyet főleg roston sült pecsenyéhez, halhoz, hideg húshoz, de zöldséghez is tálalnak.
Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
Őszibarack-salsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2144 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Őszibarack-salsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
van itthon