Uborkás raita

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Uborkás raita
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl joghurt
1 evőkanál római kömény
½ kiskanál gyömbérpor
1 késhegynyi édesnemes pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kígyóuborkát meghámozzuk, és finomra vágva, a joghurttal összekeverjük.

2. A köményt teflonserpenyőben szárazon megpirítjuk, majd a joghurtos keverékbe szórjuk.

3. A gyömbérporral, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és tálba töltve, a tetejét édes-nemes pirospaprikával megszórjuk. Jól behűtve kínáljuk.

Ez a köretféle jó hűsítőként szolgál a csípős, fűszeres egytálételekhez.

Uborkás raita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1677 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Uborkás raita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
tippek, fortélyok