Paradicsomos ízesítő

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos ízesítő
Adag: 1 adag (0.8 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg kockára vágott paradicsom
3 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
32 dkg barna cukor
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál szárított bazsalikom
1 evőkanál currypor
1 kiskanál ételízesítő
1 evőkanál mustár
vagy
1 evőkanál mustárpor

Elkészítés:

1. Valamennyi hozzávalót lábasba töltjük, és mérsékelt tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik.

2. A lángot takarékra állítva, időnként megkeverve, 60 percig főzzük, hogy a mártás besűrűsödjön. Tiszta, meleg üvegekbe töltjük, lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk.

Kínálhatjuk sajthoz, meleg és hideg sültekhez, sonkához, felvágotthoz, sőt fasírthoz, hamburgerhez is.

Paradicsomos ízesítő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1773 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Paradicsomos ízesítő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
cikkek