Ravigote-mártás

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ravigote-mártás
Eszközök: kés, keverőtál
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag majonéz
2 szál újhagyma
2 evőkanál kapribogyó
2 kiskanál friss tárkony
2 evőkanál ecetes uborka

Elkészítés:

A majonézbe finomra vágott újhagymát, összevagdalt kapribogyót meg ecetes uborkát, összevagdalt petrezselymet és finomra vágott friss tárkonyt keverünk.

A ravigote mártás hideg halakhoz, spárgához, kelvirághoz, brokkolihoz, padlizsánhoz, borjúkocsonyához, borjúlábhoz, hidegkonyhai készítményekhez adható. Salátaöntetként is használjuk.

Majonéz

Majonéz
1 kiskanál dijoni mustár
4 kiskanál citromlé
1 csipet porcukor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A tojássárgát közepes nagyságú tálba ütjük. Díjoni (csípős) mustárt és 2 kiskanál citromlét adunk hozzá, és fél perc alatt habosra keverjük.

2. Az olívaolajat, eleinte csak cseppenként, majd nagyon vékony sugárban beleverjük: ahogy nő a beledolgozott olaj mennyisége, úgy vastagodik, sűrűsödik a majonéz.

3. Utána még 2 kiskanál citromlével, sóval, őrölt borssal is ízesítjük (csipetnyi porcukorral is szelídíthetjük az ízét).

Ravigote-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1867 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Ravigote-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
bevásárlólista