Fokhagymás-citromos vinaigrette

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás-citromos vinaigrette
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál citromlé
1 kiskanál magos mustár
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A citromlevet a napraforgóolajjal és a (magos) mustárral csavaros tetejű üvegbe töltjük.

2. A megtisztított fokhagymagerezdet belerakva az üveget lezárjuk, és a mártást összerázzuk.

3. 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Utána a fokhagymát kidobjuk, és a mártást még egyszer felrázzuk. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük.

Fokhagymás-citromos vinaigrette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3395 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Fokhagymás-citromos vinaigrette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
szólj hozzá, értékelj