Mediterrán citromos öntet

Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mediterrán citromos öntet
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál földimogyoró
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál olvasztott méz
1 kiskanál friss, összevágott citromfű
vagy
1 kiskanál friss, összevágott oregánó
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A citromhéjat a fokhagymával és a mézzel turmixgépbe öntjük, fél percig pépesítjük.

2. Az olajat, a citromlevet, az oreganót (vagy citromfüvet) és a földimogyorót hozzáadva könnyűre, opálosra keverjük. Borsot őrölünk bele.

Kínálhatjuk főtt rákhoz vagy kagylóhoz, esetleg roston sült fésűkagylóhoz, de nagyszerű roston sült tengeri vagy édesvízi halhoz is.

Mediterrán citromos öntet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3608 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Mediterrán citromos öntet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
ételfotó