Ezersziget-öntet

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ezersziget-öntet
Eszközök: keverőtál
Eljárások: kikeverés
Adag: 1 adag (0.15 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl majonéz
1 evőkanál paradicsompüré
1 kiskanál francia mustár
2 kiskanál enyhe ecet
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sűrű majonézt a paradicsompürével, a mustárral és az ecettel alaposan kikeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk.

2. Lefedve a hűtőszekrényben 2 napig is eltartható.

Jól illik a fejes salátákhoz.

Majonéz

Majonéz
1 kiskanál dijoni mustár
4 kiskanál citromlé
1 csipet porcukor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A tojássárgát közepes nagyságú tálba ütjük. Díjoni (csípős) mustárt és 2 kiskanál citromlét adunk hozzá, és fél perc alatt habosra keverjük.

2. Az olívaolajat, eleinte csak cseppenként, majd nagyon vékony sugárban beleverjük: ahogy nő a beledolgozott olaj mennyisége, úgy vastagodik, sűrűsödik a majonéz.

3. Utána még 2 kiskanál citromlével, sóval, őrölt borssal is ízesítjük (csipetnyi porcukorral is szelídíthetjük az ízét).

Ezersziget-öntet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3578 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Ezersziget-öntet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
tippek, fortélyok