Besamelmártás

Klasszikus fehérmártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Besamelmártás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tej
3 dkg vaj
1 szelet vöröshagyma
6 szem bors
1 evőkanál liszt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A tejet serpenyőbe öntjük, és a hagymaszeletet, a babérlevelet meg a borsot belerakva felforraljuk. A tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk.

2. A tejet átszűrjük, az ízesítőket kidobjuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és 1 percig a tűzön kevergetve megpezsegtetjük, halványsárgára sütjük.

3. A tűzről lehúzva a tejet apránként, minden adagot gondosan eldolgozva beleöntjük, simára keverjük. Ha már valamennyi tejet beledolgoztuk, a tűzre visszatesszük, és addig kevergetjük, amíg sűrű, krémes nem lesz. Még 1 percig főzzük, és megsózzuk, megborsozzuk.

Azáltal, hogy a tejet az ízesítőkkel állni hagyjuk, a mártás különlegesen zamatossá válik. Ajánlatos magasabb zsírtartalmú tejet venni hozzá, ettől a mártás jobb minőségű lesz.
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2654 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
most van szezonja