Tejszínhabos hollandi mártás

Chantilly-mártás

| Chantilly mártás receptek
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejszínhabos hollandi mártás
Eljárások: habverés, kikeverés
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A tejszínt kemény habbá verjük, és evőkanállal, óvatosan, nehogy összetörjön, a hollandi mártásba keverjük.

2. A végén ízlés szerint megfűszerezzük.

Hollandi mártás

Hollandi mártás
2 evőkanál citromlé
18 dkg vaj
2 evőkanál víz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A vajat felolvasztjuk, a tetején képződött habot leszedjük, és a vajat kihűtjük.

2. Kis serpenyőben a vizet a tojássárgával habverővel fél perc alatt simára, fehérre keverünk, majd nagyon kis láng fölött 3 percig verjük, hogy habos, sűrű legyen; a tűzről levesszük. (Vigyázzunk, nehogy túlságosan megforrósítsuk, mert a tojás könnyen összekaphat.)

3. Az olvasztott vajat apránként, vékony sugárban belecsorgatjuk. Mindig csak akkor öntjük bele a következő adagot, ha az előzőt már teljesen simára vertük. A vajból kicsapódó savós levet ne adjuk hozzá! Végül citromlével ízesítjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Azonnal tálaljuk.

Turmixgéppel is készíthetjük, ez a változat az alap hollandi mártás hozzávalóiból készül, de a tojássárgákat a vízzel és a citromlével turmixgépbe öntjük, és 10 másodpercig verjük. A vajat megolvasztjuk, a habját leszedjük. Miközben a gépet járatjuk, az olvasztott vajat vékony sugárban belecsorgatjuk. Tálba áttöltve megfűszerezzük.

Tejszínhabos hollandi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1183 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Tejszínhabos hollandi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
szótár