Narancsos hollandi mártás

Máltai mártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos hollandi mártás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg vaj
2 evőkanál narancslé
2 evőkanál víz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk, a tetején képződött habot leszedjük, és a vajat kihűtjük.

2. Kis serpenyőben a vizet a tojássárgával habverővel fél perc alatt simára, fehérre keverünk, majd nagyon kis láng fölött 3 percig verjük, hogy habos, sűrű legyen; a tűzről levesszük. (Vigyázzunk, nehogy túlságosan megforrósítsuk, mert a tojás könnyen összekaphat.)

3. Az olvasztott vajat apránként, vékony sugárban belecsorgatjuk. Mindig csak akkor öntjük bele a következő adagot, ha az előzőt már teljesen simára vertük. A vajból kicsapódó savós levet ne adjuk hozzá! Végül narancslével ízesítjük (A narancslevet ajánlatos átszűrni, nehogy rostdarabka kerüljön a mártásba.), és megsózzuk, megborsozzuk. Azonnal tálaljuk.

Narancsos hollandi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2362 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Narancsos hollandi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
vegetáriánus ételek