Buddhista vegetáriánus tészta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Buddhista vegetáriánus tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb szál Julienre vágott sárgarépa
4 dkg csíkokra vágott kínai kel
9 dkg szójacsíra
1 kisebb Julienre vágott zöld húsú paprika
15 dkg zsenge, hüvelyes cukorborsó
23 dkg Julienre vágott bambuszrügy
0 dkg szárított shiitake gomba
40 dkg friss, tojásos metélt tészta
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál osztrigaszósz
1 evőkanál friss, csíkokra vágott gyömbér
½ kisebb Julienre vágott piros húsú paprika
15 dkg friss, negyedekre vágott bébikukorica
1 evőkanál rizsbor
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál földimogyoró-olaj
vagy
2 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint őrölt fehérbors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss korianderzöld

Elkészítés:

1. A gombát annyi vízzel leforrázzuk, hogy ellepje, és 20 percig ázni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. A fás szárakat kidobjuk, fejét felszeleteljük.

2. Közben lobogó vízben 1 percig kevergetve főzzük a tésztát, hogy a szálak szétváljanak. Leöntjük róla a vizet, hideg csapvízben leöblítjük, majd újra lecsepegtetjük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Keverés közben 1-2 percig pirítjuk a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát és a hosszában négyfelé vágott kukoricát, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett és gyufaszálnyi csíkokra vágott bambuszrügyet, és még 1-2 percig sütjük, amíg a zöldségek éppen csak megpuhulnak, de még ropogósak maradnak, majd kivesszük a zöldségeket a wokból.

4. A wokot újból felhevítjük (szükség esetén beleöntünk még 2 teáskanálnyi olajat), és beletesszük a gyufaszálnyi csíkokra vágott zsenge hüvelyes cukorborsót és a szintén gyufaszálnyi csíkokra vágott piros és a zöld paprikát. 1-2 perc alatt megpuhítjuk, de vigyázzunk, hogy ropogósak maradjanak, majd a sárgarépás-kukoricás keverékhez adjuk. A wokot újból felhevítjük (szükség esetén ismét beleöntünk még 2 teáskanálnyi olajat), majd hozzáadjuk a szójacsírát, a kínai kelt, a gombát, és kb. 30 másodperc alatt megfonnyasztjuk. Beletesszük a gyömbért, és még 1-2 percig pirítjuk, közben kevergetjük. Kivesszük a wokból, és a többi zöldséghez adjuk.

5. A maradék olajat felforrósítjuk a wokban, és 1-2 perc alatt, hirtelen felmelegítjük a tésztát, de vigyázzunk, hogy ne törjön szét. Belekeverjük a vegetáriánus osztrigaszószt, a gombás szójaszószt, a világos szójaszószt és a rizsbort, és az egészet alaposan összekeverjük.

6. Valamennyi zöldséget visszatesszük a wokba, és 1-2 percig óvatosan kevergetjük, amíg jól elvegyülnek a tésztával. Rácsurgatjuk a szezámolajat, fehér borssal ízesítjük, és korianderzölddel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

A fokhagymát, vöröshagymát, újhagymát és a chilit kihagytuk a receptből, mivel a buddhista vegetáriánusok nem fogyasztják.
Buddhista vegetáriánus tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3717 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Buddhista vegetáriánus tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
szótár