Buddhista vegetáriánus tészta



Elkészítés:
1. A gombát annyi vízzel leforrázzuk, hogy ellepje, és 20 percig ázni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. A fás szárakat kidobjuk, fejét felszeleteljük.
2. Közben lobogó vízben 1 percig kevergetve főzzük a tésztát, hogy a szálak szétváljanak. Leöntjük róla a vizet, hideg csapvízben leöblítjük, majd újra lecsepegtetjük.
3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Keverés közben 1-2 percig pirítjuk a gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépát és a hosszában négyfelé vágott kukoricát, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett és gyufaszálnyi csíkokra vágott bambuszrügyet, és még 1-2 percig sütjük, amíg a zöldségek éppen csak megpuhulnak, de még ropogósak maradnak, majd kivesszük a zöldségeket a wokból.
4. A wokot újból felhevítjük (szükség esetén beleöntünk még 2 teáskanálnyi olajat), és beletesszük a gyufaszálnyi csíkokra vágott zsenge hüvelyes cukorborsót és a szintén gyufaszálnyi csíkokra vágott piros és a zöld paprikát. 1-2 perc alatt megpuhítjuk, de vigyázzunk, hogy ropogósak maradjanak, majd a sárgarépás-kukoricás keverékhez adjuk. A wokot újból felhevítjük (szükség esetén ismét beleöntünk még 2 teáskanálnyi olajat), majd hozzáadjuk a szójacsírát, a kínai kelt, a gombát, és kb. 30 másodperc alatt megfonnyasztjuk. Beletesszük a gyömbért, és még 1-2 percig pirítjuk, közben kevergetjük. Kivesszük a wokból, és a többi zöldséghez adjuk.
5. A maradék olajat felforrósítjuk a wokban, és 1-2 perc alatt, hirtelen felmelegítjük a tésztát, de vigyázzunk, hogy ne törjön szét. Belekeverjük a vegetáriánus osztrigaszószt, a gombás szójaszószt, a világos szójaszószt és a rizsbort, és az egészet alaposan összekeverjük.
6. Valamennyi zöldséget visszatesszük a wokba, és 1-2 percig óvatosan kevergetjük, amíg jól elvegyülnek a tésztával. Rácsurgatjuk a szezámolajat, fehér borssal ízesítjük, és korianderzölddel díszítjük. Azonnal tálaljuk.