Párolt kínai bordáskel

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt kínai bordáskel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt kínai bordáskel
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál friss, Julienre vágott gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál osztrigaszósz
2 evőkanál földimogyoró-olaj
dl víz
csipet bors
csipet

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán.

2. Beletesszük a fokhagymát és a gyufaszálnyi csíkokra vágott gyömbért, és keverés közben 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a párolt bordáskelt, és 1 percig kevergetve sütjük.

3. Hozzáadjuk a cukrot egy-egy csipetnyi sóval, borssal és a vízzel együtt, felforraljuk, majd mérsékelve a lángot, fedő alatt 3 percig lassú tűzön főni hagyjuk, amíg a bordáskel szára megpuhul, de még ropogós marad.

4. Hozzákeverjük a szezámolajat és az osztrigaszószt, azonnal tálaljuk.

Párolt kínai bordáskel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4836 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Párolt kínai bordáskel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
facebook