Tészta sokféle gombával

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tészta sokféle gombával
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
41 és ¼ dkg shimeji gomba
137 és fél dkg hokkientészta
27 és fél dkg tisztított enokigomba
41 és ¼ dkg szeletelt osztrigagomba
27 és fél dkg friss, szeletelt shiitake gomba
5 és fél dkg szárított shiitake gomba
1 teáskanál
¼ teáskanál fehér bors
2 ¾ evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
1 és ⅓ teáskanál szezámolaj
5 és fél dkg vaj
1 ⅔ dl mirin
dl szójaszósz
4 teáskanál dashipor
11 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál friss, finomra vágott gyömbér
5 és fél evőkanál citromlé
2 ¾ evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A szárított gombát 3-4 dl vízzel leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, és a folyadékot félretesszük. A fás szárakat kidobjuk, a fejeket felszeleteljük. A tésztát 1 percre leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és leöblítjük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a gyömbért, a fokhagymát, a szétszedegetett friss shiitakegombát, az osztriga- és a shimejigombát, és keverés közben 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd kivesszük a wokból.

3. A 2 dl vízben feloldott dashigranulátumot, szójaszószt és mirint 1/4 teáskanál fehér borssal és 2 dl áztatófolyadékkal összekeverjük, a wokba öntjük, és 3 percig főni hagyjuk. Hozzáadjuk a vajat és a citromlét 1 teáskanálnyi sóval együtt, és kb. 1 perc alatt besűrítjük a mártást. Visszatesszük a gombát a wokba, 2 percig főni hagyjuk, majd belekeverjük az enoki- és a shiitakegombát.

4. Hozzáadjuk a tésztát, és 3 percnyi kevergetéssel felmelegítjük. Metélőhagymával megszórva azonnal tálaljuk.

Tészta sokféle gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Tészta sokféle gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
van itthon