Pirított fésűkagyló chilis szójababkrémmel



Elkészítés:
1. A tésztát hőálló tálba tesszük, és annyi vízzel leforrázzuk, hogy ellepje, majd 1 percig áztatjuk.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanálnyi földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Adagokban beledobjuk a kagylókat (ikra nélkül), és 20-20 másodpercig pirítjuk mindkét oldalukon, amíg a pórusok összehúzódnak. Kivesszük, és tisztára töröljük a wokot. Beleöntjük a maradék földimogyoró-olajat és ismét körbefuttatjuk az edényben. Keverés közben 1-2 perc alatt üvegesre pirítjuk a vékony gerezdekre szelt hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, 30 másodpercig pirítjuk. Belekeverjük a chilis szójababkrémet, és 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd.
3. A kínai káposztát a tésztával, a levessel, a szójaszósszal és a kecap manissal együtt a wokba tesszük, és állandó keverés mellett 4 percig sütjük, amíg a káposzta megfonnyad, és a tészta a folyadék nagy részét magába szívja. Visszatesszük a kagylót a wokba, hozzáadjuk a koriandert, szójacsírát, chilit, a szezámolajat és a rizsbort, s az egészet óvatosan összeforgatjuk.
Csirkehúsleves
1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.
2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.
3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.
4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.