Pirított fésűkagyló chilis szójababkrémmel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál chilis szójababszósz
1 evőkanál rizsbor
½ csokor friss korianderzöld
2 evőkanál kecap manis
2 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál friss, reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
20 dkg csíkokra vágott kínai káposzta
9 dkg szójacsíra
1 db vékonyra szeletelt piros chilipaprika
1 teáskanál szezámolaj

Elkészítés:

1. A tésztát hőálló tálba tesszük, és annyi vízzel leforrázzuk, hogy ellepje, majd 1 percig áztatjuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanálnyi földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Adagokban beledobjuk a kagylókat (ikra nélkül), és 20-20 másodpercig pirítjuk mindkét oldalukon, amíg a pórusok összehúzódnak. Kivesszük, és tisztára töröljük a wokot. Beleöntjük a maradék földimogyoró-olajat és ismét körbefuttatjuk az edényben. Keverés közben 1-2 perc alatt üvegesre pirítjuk a vékony gerezdekre szelt hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, 30 másodpercig pirítjuk. Belekeverjük a chilis szójababkrémet, és 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd.

3. A kínai káposztát a tésztával, a levessel, a szójaszósszal és a kecap manissal együtt a wokba tesszük, és állandó keverés mellett 4 percig sütjük, amíg a káposzta megfonnyad, és a tészta a folyadék nagy részét magába szívja. Visszatesszük a kagylót a wokba, hozzáadjuk a koriandert, szójacsírát, chilit, a szezámolajat és a rizsbort, s az egészet óvatosan összeforgatjuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Pirított fésűkagyló chilis szójababkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 953 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Pirított fésűkagyló chilis szójababkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek