Garnélás rizstészta

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db tisztított, nyers garnélarák
15 dkg cérnametélt
vagy
15 dkg száraz rizstészta
½ csokor friss, apróra vágott menta
½ csokor friss, apróra vágott korianderzöld
10 dkg apróra vágott kesudió
10 dkg zsenge, hüvelyes cukorborsó
Az öntethez:
2 teáskanál friss, finomra vágott gyömbér
1 evőkanál halszósz
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál zöldcitromlé
1 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
1 teáskanál porcukor
1 db apróra vágott piros chilipaprika

Elkészítés:

1. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük.

2. A cérnametéltet leforrázzuk, és 6-7 percig ázni hagyjuk, lecsepegtetjük és félretesszük.

3. A keresztben félbevágott zsenge hüvelyes cukorborsót 10 másodpercre lobogó, sós vízbe dobjuk, leöntjük róla a vizet, és folyó hideg vízben felfrissítjük (blansírozzuk).

4. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beleszórjuk a kesudiót, és keverés közben 2-3 perc alatt barnára pirítjuk. Szedőkanállal kiemeljük, és összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. A garnélát a wokba tesszük, és erős lángon, folyamatos keverés mellett 2-3 percig pirítjuk, amíg éppen csak rózsaszínű lesz. Áttesszük egy nagy tálba, ráöntjük az öntetet, összeforgatjuk a garnélával, és hűlni hagyjuk.

5. Hozzáadjuk a tésztát, a zsenge hüvelyes cukorborsót, a mentát, a koriandert és a kesudiót, az egészet jól összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Garnélás rizstészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2889 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Garnélás rizstészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
hírlevél