Kínai garnélás palacsinta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kínai garnélás palacsinta
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db tisztított, nyers garnélarák
2 evőkanál olaj
1 kisebb csíkokra vágott uborka
2 szál finomra vágott újhagyma
2 teáskanál chiliszósz
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
¾ dl rizsbor
2 teáskanál szezámolaj
igény szerint friss, Julienre vágott gyömbér

Elkészítés:

1. A rizsbort, a szójaszószt és a szezámolajat egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a garnélát, és 10 percig pácoljuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, és keverés közben 1-2 percig pirítjuk. Szedőkanállal vagy fogóval kivesszük a garnélát a pácléből, beledobjuk a wokba, a páclevet félretesszük. Állandó keverés mellett 2 percig pirítjuk a kis rákokat, amíg a színük rózsaszínűre változik, majd felöntjük a szilva- és a chilimártással, valamint a félretett páclével.

3. Keverés közben további 2-3 percig pároljuk, amíg megfőnek, összekunkorodnak, és enyhén mázas bevonatot kapnak. Levesszük a lángról, és hozzákeverjük az újhagymát.

4. Közepes lángon, teflonbevonatú serpenyőben kb. 1 perc alatt felmelegítjük a palacsintákat.

5. Összeállításkor egy garnélát, néhány szelet uborkát és egy kevés 5 cm hosszú darabokra vágott ázsiai metélőhagymát teszünk a palacsintákra, rákanalazunk egy kevés mártást, majd a palacsintát félbehajtjuk.

A palacsintát hagyományosan a pekingi kacsához használják. Ázsiai élelmiszerboltok hűtőpultrészlegében kapható.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kínai garnélás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1428 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kínai garnélás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
vegetáriánus ételek