Édes-chilis kalmár

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Édes-chilis kalmár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál édes chiliszósz
8 szál apróra vágott újhagyma
50 dkg csíkokra vágott kínai bordáskel
75 dkg tisztított, csíkokra vágott üreges kalmár
2 evőkanál víz
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál barbecue szósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál friss, finomra reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. Az üreges kalmárt hosszában felhasítjuk, és kiterítve, rombuszformájú mintát irdalunk a belső oldalába, ügyelve, nehogy teljesen átvágjuk a húsát. 2 cm széles és 9 cm hosszú csíkokra vágjuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a gyömbért, a fokhagymát, az újhagymát, a kalmárt, és állandó keverés közben kb. 3 perc alatt barnára pirítjuk.

3. Hozzáadjuk az édes chilimártást, a barbecue- és a szójaszószt 2 evőkanál vízzel együtt, és 2 percig kevergetve sütjük, amíg a kalmár éppen csak megpuhul. Beletesszük a 3 cm-es csíkokra vágott bordáskelt és a koriandert, majd kb. 1 perc alatt megfonnyasztjuk.

Édes-chilis kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1799 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Édes-chilis kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
bevásárlólista