Szecsuáni garnéla tésztával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szecsuáni garnéla tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg friss rizstészta
20 db tisztított, nyers garnélarák
4 szál ferdén vékonyra karikázott újhagyma
2 evőkanál chilis szójababszósz
1 kisebb friss, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál rizsbor
½ csokor friss korianderzöld
ízlés szerint friss, Julienre vágott gyömbér

Elkészítés:

1. A tésztát leforrázzuk, és szétválasztjuk a szálakat. Lecsepegtetjük, és hideg csapvízzel felfrissítjük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Állandó keverés mellett 1 percig pirítjuk a garnélát (farkával együtt). Hozzáadjuk a bort, gyömbért, fokhagymát, a chilit, és 1 percig pároljuk.

3. Óvatosan belekeverjük a tésztát, és jól összekeverjük. Beletesszük a chilis szójababkrémet és az újhagymát, és erős lángon még 1 percig kevergetjük. Korianderrel megszórva tálaljuk.

A Kína legnyugatibb részén fekvő Szecsuán híres a fűszeres konyhájáról. Az indiai fűszereket és főzési módszereket kereskedők és buddhista misszionáriusok hozták Szecsuánba 2000 évvel ezelőtt, és ezzel megteremtették a kreatív vegetáriánus főzés hagyományát. Ebben a gyömbér, a fokhagyma, a szecsuáni bors, a szárított, hosszúkás piros húsú chili, az ecet, az újhagyma és a feketebab-mártás, mind-mind fontos szerephez jut a vörös színű olajjal és a különféle csípős fűszerkrémekkel együtt.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Szecsuáni garnéla tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Szecsuáni garnéla tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
google+