Kacsa narancsmártással

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 130 dkg-os kacsa
A mártáshoz:
½ dl narancslé
2 db hámozott, szeletelt narancs
2 evőkanál liszt
2 és fél dl fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A töltelékhez:
1 tasak főtt rizs
10 dkg mandula
10 dkg mazsola
1 db narancs leve és reszelt héja
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál összevágott újhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kacsáról a zsírt lebontjuk. A szárnyast megmossuk és leszárítjuk.

2. A töltelékhez valamennyi hozzávalót összedolgozzuk, és a hasüregbe tömjük. A nyílást hústűvel összetűzzük, a kacsa külsejét megsózzuk.

3. Egy tepsibe rostot állítunk, és a kacsát erre fektetve, közepesen meleg sütőben (180 °C-on) 60 percig sütjük. A rostról levéve, letakarva melegen tartjuk.

4. A mártáshoz a pecsenye alatt összegyűlt levet kis lábasban felforraljuk, liszttel meghintjük, és 1 percig kevergetve sütjük. A tűzről levéve a borral és a narancslével összekeverjük.

5. Kevergetve sűrűre forraljuk. A fűszereket és a narancsszeleteket hozzáadjuk.

6. A kacsapecsenyét a mártással - burgonya és párolt káposzta kíséretében - tálaljuk.

A kacsa felszeleteléséhez itt egy kis útmutató.

A mártáshoz csak 2 evőkanálnyit vegyünk a kisütött zsírból, a többit tegyük a hűtőbe; ha megdermed, kenyérre kenve kitűnő.
Kacsa narancsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1983 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Kacsa narancsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
lexikon