Mentamártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mentamártás
Eszközök: kés, lábas, tűzhely, vágódeszka
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál összevágott mentalevél
dl víz
3 evőkanál kristálycukor
¾ dl enyhe ecet

Elkészítés:

1. A cukrot a vízben kis lábasban addig főzzük, amíg fel nem oldódik.

2. Az ecettel még egyszer felforraljuk, majd a tűzről levéve a frissen összevágott mentát belekeverjük, és kihűtjük. Elsősorban báránysülthöz tálaljuk.

Ha a mentát túl korán keverjük a mártásba, elszíneződhet.
Mentamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1919 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Mentamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
könyvek