Sült hasábburgonya

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Sült hasábburgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hasábokra vágott burgonya
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát vékony, hosszú hasábokra vágjuk. 60 percre hideg vízbe áztatjuk, majd konyharuhára terítve megtörölgetjük.

2. A burgonyát apránként bő olajban világossárgára sütjük, majd papírtörülközőn leitatjuk.

3. Tálalás előtt a burgonyahasábokat még egyszer a forró olajba rakjuk, és most már világosbarnára sütjük, ismét leitatjuk, és azonnal kínáljuk.

A krumplit először jóval tálalás előtt süthetjük. A második sütés csak 2-3 perces.
Sült hasábburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5670 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Sült hasábburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
most van szezonja