Papa kedvenc mártása

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Papa kedvenc mártása
Adag: 1 adag (0.4 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg érett, nagy szemű paradicsom
16 dkg barna cukor
¼ kiskanál őrölt szegfűszeg
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 dl almaecet
½ kiskanál gyömbérpor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát és a paradicsomot összevagdaljuk, és a többi hozzávalóval felforraljuk, majd takaréklángon, meg-megkeverve, 40 percig főzzük. Lehűtjük, és turmixgépben pépesítjük.

2. Újra felforraljuk, kihűtjük, és alaposan kimosott megszárított üvegekbe töltve lekötjük. Sötét helyen 6 hónapig is eláll. Ha egy üveget kibontottunk, a hűtőszekrényben tároljuk.

Kínálhatjuk ízesítőként sültekhez, felvágotthoz.

Papa kedvenc mártása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1174 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Papa kedvenc mártása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
szólj hozzá, értékelj