Édes-savanyú mártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú mártás
Adag: 1 adag (0.2 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál paradicsomlé
½ db kimagozott paradicsompaprika
1 evőkanál víz
2 evőkanál száraz vermut
vagy
2 evőkanál száraz sherry

Elkészítés:

1 . A sherryt az ananászlével, az ecettel, a szójaszósszal, a barna cukorral meg a paradicsomlével közepes lábasban összekeverjük, és takaréklángon, állandóan kevergetve, a cukrot felolvasztjuk.

2. Utána a mártást felforraljuk, majd a kis kockákra vágott paprikát is hozzáadjuk. A keményítőt a vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve ezzel a mártást besűrítjük. A tüzet mérsékeljük, és még 2 percig forraljuk. Azonnal tálaljuk.

Kínálhatjuk grillezett, serpenyőben sült vagy rántott halhoz, natúr sertésszelethez és tavaszi tekercshez.

Édes-savanyú mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1268 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Édes-savanyú mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
cikkek