Narancsos, fokhagymás kacsa

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos, fokhagymás kacsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 130 dkg-os pecsenyekacsa
1 db narancs
6 gerezd zúzott fokhagyma
3 dkg vaj
2 kiskanál liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A kacsáról a zsírt lebontjuk. A szárnyast megmossuk, leszárítjuk

2. A narancsot négybe vágjuk. A fokhagymát a vajjal és a borssal kikeverjük és a kacsa belsejét kikenjük vele. A narancsdarabokat a kacsa üregébe rakjuk, és a nyílást hústűvel összetűzzük.

3. Egy tepsibe rostot állítunk, és a kacsát ráfektetve közepes tűzzel (180 °C-kal) 60 percig sütjük. Időnként a szárnyast a saját levével locsolgatjuk. Feldarabolás előtt tálra téve 15 percig pihentetjük.

4. A pecsenyeléből 1 evőkanálnyit serpenyőbe merünk, liszttel meghintjük, és takaréklángon kevergetve megpirítjuk. A borral és még egy kevés pecsenyelével felöntjük, és tovább keverve mártássá főzzük.

A kacsát sült burgonyával, hagymával, paprikával tálaljuk.

Sütés előtt a kacsa vastagabb részeit megszurkáljuk, hogy így a bőrön keresztül a felesleges zsír kisüljön belőle.
Száraz rozé illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Narancsos, fokhagymás kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1929 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Narancsos, fokhagymás kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
könyvek