Angyalmártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Angyalmártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg vaj
másfél evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A vajat serpenyőben jól megforrósítjuk. A tojássárgát a citromlével és a borssal turmixoljuk, majd a forró vajat, állandóan keverve, vékony sugárban belecsorgatjuk. Tálba áttöltve kihűtjük, közben meg-megkeverjük, nehogy megbőrösödjön.

2. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, nehogy összetörjön, a mártásba forgatjuk. Tálalás előtt 30 percre a hűtőbe tesszük. (A mártást akár 24 órával korábban is elkészíthetjük, mert jól behűtve frissen eláll.)

Kínálhatjuk minden fajta párolt zöldséghez, főként spárgához, zöldbabhoz, articsókához, sőt főtt, megtisztított rákhoz, roston sült fésűkagylóhoz, füstölt lazachoz és roston sült halhoz is.

Angyalmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2065 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Angyalmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
tippek, fortélyok