Angyalmártás



Elkészítés:
1. A vajat serpenyőben jól megforrósítjuk. A tojássárgát a citromlével és a borssal turmixoljuk, majd a forró vajat, állandóan keverve, vékony sugárban belecsorgatjuk. Tálba áttöltve kihűtjük, közben meg-megkeverjük, nehogy megbőrösödjön.
2. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, nehogy összetörjön, a mártásba forgatjuk. Tálalás előtt 30 percre a hűtőbe tesszük. (A mártást akár 24 órával korábban is elkészíthetjük, mert jól behűtve frissen eláll.)
Kínálhatjuk minden fajta párolt zöldséghez, főként spárgához, zöldbabhoz, articsókához, sőt főtt, megtisztított rákhoz, roston sült fésűkagylóhoz, füstölt lazachoz és roston sült halhoz is.