Gyümölccsel töltött pecsenye



Elkészítés:
1. A kis kockákra vágott almát a szilvával meg a borral összekeverjük. A hús bőr nélküli részére simítjuk, és a húst rágöngyöljük, összetűzzük. A külsején lévő bőrt beirdaljuk, és a vágatokba sót dörzsölünk.
2. Tepsibe állított rostra fektetjük, és forró (200 °C-os) sütőben 10-15 percig sütjük. Utána a sütőt 180 fokra mérsékeljük, és a húst még 90-120 percig sütjük. A kész pecsenyét alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük.
3. 2 evőkanálnyi pecsenyelevet megforrósítunk, és a portói borral addig forraljuk, amíg a felére be nem sűrűsödik. A fűszereket és a vajat belekeverjük.
A pecsenyét a mártással és zöldséggel kínáljuk.