Gyümölccsel töltött pecsenye

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyümölccsel töltött pecsenye
Adag: 1 tepsi (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kimagozott, összevágott aszalt szilva
1 db kimagozott, tisztított alma
200 dkg kicsontozott, bőrös sertéscomb
2 evőkanál portói bor
A mártáshoz:
6 dkg darabolt vaj
2 evőkanál édes vörösbor
vagy
2 evőkanál portói bor

Elkészítés:

1. A kis kockákra vágott almát a szilvával meg a borral összekeverjük. A hús bőr nélküli részére simítjuk, és a húst rágöngyöljük, összetűzzük. A külsején lévő bőrt beirdaljuk, és a vágatokba sót dörzsölünk.

2. Tepsibe állított rostra fektetjük, és forró (200 °C-os) sütőben 10-15 percig sütjük. Utána a sütőt 180 fokra mérsékeljük, és a húst még 90-120 percig sütjük. A kész pecsenyét alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük.

3. 2 evőkanálnyi pecsenyelevet megforrósítunk, és a portói borral addig forraljuk, amíg a felére be nem sűrűsödik. A fűszereket és a vajat belekeverjük.

A pecsenyét a mártással és zöldséggel kínáljuk.

„Beirdalni" annyit jelent, mint a bőrt vagy húst sűrűn bevagdosni, hogy a hús hamarabb megpuhuljon és a fűszerektől zamatosabb legyen.
Gyümölccsel töltött pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2169 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Gyümölccsel töltött pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
vegetáriánus ételek