Vörösboros mártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vörösboros mártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl vörösbor
3 dkg vaj
1 kisebb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 kiskanál finomliszt
2 kiskanál barna cukor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat a serpenyőbe tesszük, és a hagymát 5 perc alatt kevergetve puhára pároljuk benne. A lisztet és a cukrot is beleszórjuk.

2. Egy percig sütjük, majd apránként, kevergetve a borral felengedjük. Takaréklángon, tovább keverve felére besűrítjük, majd megfűszerezve tálaljuk. Sült marha- vagy bárányszeletekhez kitűnő.

Vörösboros mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 24499 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Vörösboros mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
cikkek