Hagyományos pecsenyelé

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagyományos pecsenyelé
Eszközök: serpenyő, szűrő, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint pecsenyelé
2 evőkanál finomliszt
1 dl húsleves
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Bármilyen egybesült húst használhatunk hozzá. A sültet a serpenyőből kivéve félretesszük. A serpenyőt a tűzre visszarakva a lisztet a serpenyő alján maradt pecsenyelébe szórjuk, összekeverjük. Falapáttal állandóan kevergetve 1-2 percig sütjük.

2. A húslevessel apránként felengedjük, az alját fel-felkaparjuk, és teljesen simára keverjük. Vigyázzunk, nehogy csomós maradjon. Tovább keverve felforraljuk, és megfűszerezve azonnal tálaljuk. (A pecsenye visszamaradt levét át is szűrhetjük, nehogy sötétbarna morzsák vagy húsdarabkák maradjanak benne.)

Kínálhatjuk bifsztekhez, illetve sertésből, bárányból, csirkéből készült natúrszelethez.
Húsleves hiányában készíthetjük kockából is.

Tyúkhús-alaplé

Kép nélkül
35 dkg farhát
40 dkg tyúkcsont
6 szem bors
40 dl víz
1 db darabolt sárgarépa
1 fej félbevágott vöröshagyma

1. Nagy fazékba teszünk a feldarabolt csontot és farhátat, hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, sárgarépát, szárzellert, a borsot és a bouquet garnit (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, 120-180 percen keresztül gyöngyöztetve főzzük, közben a keletkező habot nagy szűrőkanállal leszedjük a tetejéről (2. kép). A levet szitán át egy tiszta tálba öntjük, és hagyjuk kihűlni.

3. Egy éjszakán át hidegen tartjuk, aztán a megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük (3. kép). Ha a hűtésre nincs 24 óránk, a zsírt konyhai itatóssal szedjük le az átszűrt forró húslé tetejéről.

Hagyományos pecsenyelé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 10501 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Hagyományos pecsenyelé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
van itthon