Béarnaise-mártás

Béarni mártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Béarnaise-mártás
Adag: 1 adag (0.2 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss, összevágott tárkony
13 dkg puha vaj
6 szem bors
2 szál összevágott újhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt fehérbors

Elkészítés:

1. Az ecetet a hagymával, a tárkonnyal és a borsszemekkel kis serpenyőben fedő nélkül addig főzzük, amíg az egyharmadára be nem sűrűsödik. Teljesen kihűtjük.

2. A tojássárgákkal simára keverjük, majd forrásban lévő víz fölé állítjuk. A gőzön addig verjük, amíg halvány, habos nem lesz. A vajat nagyon kis adagokban belekeverjük, amíg a mártás besűrűsödik, bársonyos lesz. Megsózzuk, megborsozzuk, és azonnal tálaljuk.

Kínálhatjuk serpenyőben vagy grillben sütött bifsztekhez és lazachoz.
Béarnaise-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6351 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
Béarnaise-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és édességekhez... bővebben...
cikkek