Almás sertéssült

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almás sertéssült
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kicsontozott rövid karaj
¾ dl almapüré
3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
másfél dl víz
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ kiskanál gyömbérpor
1 evőkanál mustár
1 dl tejszín
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húsról minden zsírt lebontunk. A húsdarabot zsineggel úgy kötjük át, hogy szép gömbölyű formája legyen, majd besózzuk.

2. A vajat az olajjal megforrósítjuk, és a húsdarabot köröskörül megpirítjuk benne. A pecsenyét rostra fektetjük, alá tepsit állítunk, ebbe vizet töltünk. (A serpenyőben maradt levet megőrizzük.) A rostot a tepsivel együtt közepesen meleg (180 °C-os) sütőbe tesszük, és 30-35 percig sütjük. Ha készen van, 10 percig pihentetjük.

3. A mártáshoz a serpenyőben maradt olajat megforrósítjuk, és a fokhagymát, a gyömbért hozzáadva 1 percig pároljuk. Az almapürét, a mustárt és 2 evőkanál vizet keverünk bele, majd a tejszínnel elkevert keményítővel gazdagítjuk. Alaposan összeforraljuk, és a felszeletelt pecsenyére öntjük. Sült burgonyával és párolt brokkolival körítjük.

Az almapüréhez a megtisztított, feldarabolt almát egy kevés vízzel, cukorral meg egy citromdarabkával ízesítve megfőzzük, majd a citromot kidobva, a gyümölcsöt leszűrve, villával összetörjük.
Almás sertéssült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2168 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Almás sertéssült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
van itthon