Almás sertéssült



Elkészítés:
1. A húsról minden zsírt lebontunk. A húsdarabot zsineggel úgy kötjük át, hogy szép gömbölyű formája legyen, majd besózzuk.
2. A vajat az olajjal megforrósítjuk, és a húsdarabot köröskörül megpirítjuk benne. A pecsenyét rostra fektetjük, alá tepsit állítunk, ebbe vizet töltünk. (A serpenyőben maradt levet megőrizzük.) A rostot a tepsivel együtt közepesen meleg (180 °C-os) sütőbe tesszük, és 30-35 percig sütjük. Ha készen van, 10 percig pihentetjük.
3. A mártáshoz a serpenyőben maradt olajat megforrósítjuk, és a fokhagymát, a gyömbért hozzáadva 1 percig pároljuk. Az almapürét, a mustárt és 2 evőkanál vizet keverünk bele, majd a tejszínnel elkevert keményítővel gazdagítjuk. Alaposan összeforraljuk, és a felszeletelt pecsenyére öntjük. Sült burgonyával és párolt brokkolival körítjük.