Barackos sertéscsülök

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barackos sertéscsülök
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db 50 dkg-os sertéscsülök
vagy
100 dkg sertéscomb
A pácléhez:
4 dl baracklé
1 dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál currypor
1 kiskanál currypaszta
1 mokkáskanál grillfűszerkeverék
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húsról a bőrt eltávolítjuk: a láb felőli részt éles késsel körülvágjuk, majd a bőrt hosszában is felhasítjuk, és ujjainkkal alányúlva, a zsírrétegről fellazítva, lehúzzuk.

2. A pácléhez valamennyi hozzávalót összekeverjük. A húst késsel sok helyütt kissé behasítjuk, majd tálra fektetve a páclével leöntjük. 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük, közben a húst a páclében meg-megforgatjuk.

3. Utána a húst vastag falú tepsibe áttesszük, 2 evőkanálnyi páclével megkenjük. Közepesen meleg (180 °C-os) sütőben 150 percig sütjük, időnként a maradék páclével meg-megkenjük.

4. A pecsenyét szeletelés előtt 15 percig letakarva pihentetjük. Párolt rizzsel és salátával tálaljuk. A maradék páclevet megmelegítve mártásként kínáljuk hozzá.

A lefejtett bőrt sóval, olajjal bedörzsölve, zsíros felével felfelé tepsiben nagyon forró (220 °C-os) sütőben ropogós pirosra süthetjük. Csíkokra vágva köretként tálalhatjuk.
Barackos sertéscsülök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1836 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Barackos sertéscsülök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
twitter