Fokhagymás báránycomb

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Fokhagymás báránycomb
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
333 és ⅓ dkg báránycomb
3 és ⅓ gerezd fokhagyma
1 evőkanál darabolt rozmaring
3 és ⅓ kiskanál olaj
1 ⅔ dl víz
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A combot lefaggyúzzuk, lehártyázzuk. Kis hegyes késsel megszurkáljuk, és a lyukakba vékonyra vágott fokhagyma darabkákat, illetve rozmaringszálakat szúrunk.

2. A húsdarabot olajjal meg borssal bedörzsöljük, és vastag falú tepsire fektetjük. Vizet öntünk alá, és közepesen meleg (180 °C-os) sütőben 90 percig sütjük, időnként meg-meglocsoljuk. A sütőből kivéve, letakarva 10-15 percig pihentetjük.

3. Mentamártással és párolt zöldséggel tálaljuk.

A legjobb friss rozmaringot venni hozzá, de ha nincs, szárított rozmaringot dörzsölünk a vágatokba.
A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.

Mentamártás

Mentamártás
3 evőkanál összevágott mentalevél
0.6 dl víz
3 evőkanál kristálycukor
0.8 dl enyhe ecet

1. A cukrot a vízben kis lábasban addig főzzük, amíg fel nem oldódik.

2. Az ecettel még egyszer felforraljuk, majd a tűzről levéve a frissen összevágott mentát belekeverjük, és kihűtjük. Elsősorban báránysülthöz tálaljuk.

Fokhagymás báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3078 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Fokhagymás báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
twitter