Fokhagymás báránycomb



Elkészítés:
1. A combot lefaggyúzzuk, lehártyázzuk. Kis hegyes késsel megszurkáljuk, és a lyukakba vékonyra vágott fokhagyma darabkákat, illetve rozmaringszálakat szúrunk.
2. A húsdarabot olajjal meg borssal bedörzsöljük, és vastag falú tepsire fektetjük. Vizet öntünk alá, és közepesen meleg (180 °C-os) sütőben 90 percig sütjük, időnként meg-meglocsoljuk. A sütőből kivéve, letakarva 10-15 percig pihentetjük.
3. Mentamártással és párolt zöldséggel tálaljuk.
Mentamártás
1. A cukrot a vízben kis lábasban addig főzzük, amíg fel nem oldódik.
2. Az ecettel még egyszer felforraljuk, majd a tűzről levéve a frissen összevágott mentát belekeverjük, és kihűtjük. Elsősorban báránysülthöz tálaljuk.