Báránykaraj snidlingbundában

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránykaraj snidlingbundában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csokor összevágott snidling
150 dkg báránykaraj
7 dkg zsemlemorzsa
2 kiskanál összevágott mentalevél
1 gerezd tört fokhagyma
1 kiskanál reszelt citromhéj
6 dkg olvasztott vaj
vagy
6 dkg olvasztott margarin
A mártáshoz:
1 evőkanál mentazselé
1 evőkanál citromlé
10 dkg darabolt vaj
¾ dl fehérbor
¼ dl víz
1 kiskanál barna cukor

Elkészítés:

1. A zsemlemorzsát, a snidlinget, a mentalevelelet, a fokhagymát és a citromhéjat összekeverjük, egy kevés vízzel „kötjük".

2. A keveréket a karaj húsára nyomkodjuk, a vajat rámorzsoljuk.

3. A húst a bundával felfelé rostra fektetjük, és közepes hőfokú (180 °Cos) sütőben 45 percig sütjük.

4. A húst szeletelés előtt 15 percig pihentetjük. 2 evőkanálnyi pecsenyelevet félretéve a többit kis lábasba töltjük.

5. A mártáshoz a bort a vízzel elkeverjük, és a pecsenyeléhez öntjük. Állandóan kevergetve a felére beforraljuk.

6. A cukorral meg a citromlével ízesítjük, és a vajat apránként belemorzsoljuk. A mentazselét is belekeverjük, és megforrósítjuk, de már nem forraljuk fel.

A bárány fiatal, legfeljebb kétéves állat. Ha ennél idősebb, akkor az már birka. A bárány- és birkahús egyaránt kitűnő, de a birkának erősebb a zamata, és tovább kell párolni ahhoz, hogy megpuhuljon.
A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Báránykaraj snidlingbundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Báránykaraj snidlingbundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
pinterest