Indiai báránysült

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Indiai báránysült
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg báránycomb
A pácléhez:
½ kiskanál currypor
4 dl joghurt
1 db finomra vágva, szeletelt gyömbér
10 dkg mandula
½ kiskanál cayenne-bors
½ kiskanál frissen őrölt köménymag
½ kiskanál frissen őrölt koriander
½ dl olaj
2 evőkanál citromlé
2 fej összevágott vöröshagyma
6 gerezd zúzott fokhagyma
4 kisebb összevágott csípős paprika
vagy
4 kiskanál chilipor
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A lehártyázott báránycombot kis hegyes késsel mélyen bevagdosunk, és mély tepsibe fektetjük.

2. A pácléhez a mandulát a hagymával, a fokhagymával, a gyömbérrel, a chilivel és 3 evőkanál joghurttal sűrű masszává verjük. A többi hozzávalót is belekeverjük, és kanalanként a combra kenjük, a vágatokba nyomkodjuk.

3. Akkor jó, ha a páclé a húst vastagon befedi. Folpackkal letakarva egy éjszakára, ha lehet 1 napra hűtőbe tesszük; időnként megfordítjuk.

4. Másnap a húst szobahőmérsékletűre megmelegítjük, majd a folpackból kibontva, a tálat alufóliával letakarjuk. Közepes hőfokú (180 °C-os) sütőben 75 percig sütjük.

5. Utána a fóliát leszedjük róla, és még 20-30 percre a sütőbe visszatesszük.

6. A pecsenyelevet lezsírozzuk, és csészében a sült mellé kínáljuk. Pirított mandulával, esetleg mazsolával megszórva tálaljuk.

A bárányt mindig fémedénybe állított sütőrácsra fektetve készítsük, az edénybe kevés vizet is öntsünk, hogy a kicsepegő zsír ne égjen rá.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Indiai báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2543 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Indiai báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
ételfotó