Indiai báránysült



Elkészítés:
1. A lehártyázott báránycombot kis hegyes késsel mélyen bevagdosunk, és mély tepsibe fektetjük.
2. A pácléhez a mandulát a hagymával, a fokhagymával, a gyömbérrel, a chilivel és 3 evőkanál joghurttal sűrű masszává verjük. A többi hozzávalót is belekeverjük, és kanalanként a combra kenjük, a vágatokba nyomkodjuk.
3. Akkor jó, ha a páclé a húst vastagon befedi. Folpackkal letakarva egy éjszakára, ha lehet 1 napra hűtőbe tesszük; időnként megfordítjuk.
4. Másnap a húst szobahőmérsékletűre megmelegítjük, majd a folpackból kibontva, a tálat alufóliával letakarjuk. Közepes hőfokú (180 °C-os) sütőben 75 percig sütjük.
5. Utána a fóliát leszedjük róla, és még 20-30 percre a sütőbe visszatesszük.
6. A pecsenyelevet lezsírozzuk, és csészében a sült mellé kínáljuk. Pirított mandulával, esetleg mazsolával megszórva tálaljuk.