Réteges parfé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Réteges parfé
Adag: 8 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csokoládéréteghez:
10 dkg olvasztott keserű csokoládé
4 dl tejszín
A díszítéshez:
igény szerint csokoládéforgács
A karamell-réteghez:
5 dl tejszín
4 evőkanál forró tej
2 db tojás
A pirításhoz:
A tetejére:
3 evőkanál málnalekvár
4 dl tejszín
néhány csepp meggyszörp
vagy
néhány csepp málnaszörp

Elkészítés:

1. A 10 dkg cukrot kevergetve megpirítjuk, majd a forró tejjel felöntve tovább keverve simára forraljuk és kihűtjük. A tojásokat robotgéppel felverjük, majd a cukrot beleöntve (1. kép) addig verjük, amíg a massza világos, sima nem lesz, a cukor feloldódik. A tejszínt beleöntve még 5 percig sűrűre kavarjuk, majd a karamellt is hozzáadva csomómentesen elkeverjük. 8 műanyag pohárba töltve (2. kép) 5 órára a fagyasztóba tesszük.

2. A csokoládés réteghez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tejszínnel meg az olvasztott csokoládéval lazán, nehogy összetörjön, simára keverjük (3. kép). A karamell-réteg tetejére simítjuk, és egy éjszakára a fagyasztóba visszatesszük.

3. A tálalás előtt a habbá vert tejszínnel elkevert málnalekvárt és szörpöt habzsákba töltjük, és a parfé tetejére nyomjuk (4. kép). Csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.

Réteges parfé Réteges parfé Réteges parfé Réteges parfé
Azokhoz az édességekhez, amelyek készítése során egy időre fagyasztóba kell tenni a krémet, mindig olyan műanyag poharakat használjunk, amik nem mennek tönkre a fagyasztás során, nehogy a gyerekek kezében azután összetörjenek!
Réteges parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1966 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
Réteges parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ötletek gyerekzsúrra Ötletek gyerekzsúrra
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerekek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet... bővebben...
van itthon