Narancsos töltött bárány



Elkészítés:
1. A húst minden faggyútól, hártyától megszabadítjuk. A csontot éles késsel óvatosan kibontjuk. A zsemlemorzsát a rozmaringgal meg a mandulával, valamint 1 evőkanál narancsdzsemmel, 2 kiskanál reszelt narancshéjjal, a narancslével összedolgozzuk.
2. A tölteléket a csont üregébe tömködjük, a húst köré tekerjük, és zsineggel átkötve sütőlapra fektetjük, narancsdzsemmel megkenjük. Jó forró (200 °C-os) sütőben fedés nélkül 10-15 percig sütjük, majd a lángot (180 °C-ra) mérsékelve a húst még 90 percig (ha kell, még tovább) a sütőben hagyjuk. Ha korábban pirulna, mint ahogy a hús megpuhult, alufóliával letakarjuk. Szeletelés előtt 15-20 percig pihentetjük.
3. A mártáshoz a bort a visszamaradt pecsenyelébe öntjük, és a maradék narancshéjat és -dzsemet belekeverve a tűzön kissé besűrítjük.
4. A pecsenyéről a zsineget eltávolítjuk, majd a húst vékonyan felszeleteljük, és a mártással leöntve adjuk az asztalra.