Narancsos töltött bárány

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Narancsos töltött bárány
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál narancslekvár
3 kiskanál reszelt narancshéj
200 dkg báránycomb
3 evőkanál narancslé
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 evőkanál hámozott, összevagdalt mandula
2 evőkanál összevágott rozmaring
13 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A húst minden faggyútól, hártyától megszabadítjuk. A csontot éles késsel óvatosan kibontjuk. A zsemlemorzsát a rozmaringgal meg a mandulával, valamint 1 evőkanál narancsdzsemmel, 2 kiskanál reszelt narancshéjjal, a narancslével összedolgozzuk.

2. A tölteléket a csont üregébe tömködjük, a húst köré tekerjük, és zsineggel átkötve sütőlapra fektetjük, narancsdzsemmel megkenjük. Jó forró (200 °C-os) sütőben fedés nélkül 10-15 percig sütjük, majd a lángot (180 °C-ra) mérsékelve a húst még 90 percig (ha kell, még tovább) a sütőben hagyjuk. Ha korábban pirulna, mint ahogy a hús megpuhult, alufóliával letakarjuk. Szeletelés előtt 15-20 percig pihentetjük.

3. A mártáshoz a bort a visszamaradt pecsenyelébe öntjük, és a maradék narancshéjat és -dzsemet belekeverve a tűzön kissé besűrítjük.

4. A pecsenyéről a zsineget eltávolítjuk, majd a húst vékonyan felszeleteljük, és a mártással leöntve adjuk az asztalra.

Kérjük meg a hentest, hogy csontozza ki a combot.
A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
Narancsos töltött bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1713 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Narancsos töltött bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
twitter