Bárányborda fűszeres bundában



Elkészítés:
1. A húsról a zsiradékot eltávolítjuk. A puha és a száradt morzsát a petrezselyemmel, a bazsalikommal meg a többi hozzávalóval összekeverjük, egy kevés vizet dolgozunk bele, hogy éppen csak összetapadjon.
2. A keveréket a hús felső felére tapasztjuk, és így sütőlemezre fektetjük. Mérsékelten meleg (160 °C-os) sütőben 60-90 percig sütjük.
3. Mielőtt felszeletelnénk, letakarva 10-15 percig a sütőben pihentetjük. Az alatta összegyűlt pecsenyelevet leöntjük, csak 2 evőkanálnyit hagyunk meg.
4. A citrommártáshoz a tepsiben a levet megmelegítjük, majd borral, vízzel, citromlével és cukorral összekeverjük. Addig főzzük, amíg a felére be nem sűrűsödik.
5. A vajat apránként belekeverjük, és ha felolvadt, a petrezselyemmel ízesítjük. Forrón, de nem felforralva a felszeletelt húsra öntjük.