Bárányborda fűszeres bundában

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányborda fűszeres bundában
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg borjúborda
3 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
8 dkg zsemlemorzsa
2 és fél dl friss, puha kenyérmorzsa
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, összevágott bazsalikom
2 db kissé felvert tojás
A citrommártáshoz:
2 evőkanál citromlé
1 nagyobb csokor összevágott petrezselyemzöld
1 kiskanál kristálycukor
½ dl víz
9 dkg áttört vaj

Elkészítés:

1. A húsról a zsiradékot eltávolítjuk. A puha és a száradt morzsát a petrezselyemmel, a bazsalikommal meg a többi hozzávalóval összekeverjük, egy kevés vizet dolgozunk bele, hogy éppen csak összetapadjon.

2. A keveréket a hús felső felére tapasztjuk, és így sütőlemezre fektetjük. Mérsékelten meleg (160 °C-os) sütőben 60-90 percig sütjük.

3. Mielőtt felszeletelnénk, letakarva 10-15 percig a sütőben pihentetjük. Az alatta összegyűlt pecsenyelevet leöntjük, csak 2 evőkanálnyit hagyunk meg.

4. A citrommártáshoz a tepsiben a levet megmelegítjük, majd borral, vízzel, citromlével és cukorral összekeverjük. Addig főzzük, amíg a felére be nem sűrűsödik.

5. A vajat apránként belekeverjük, és ha felolvadt, a petrezselyemmel ízesítjük. Forrón, de nem felforralva a felszeletelt húsra öntjük.

Ha a hús túl száraz lenne, egy kevés sertészsírral, esetleg olaj és zsír keverékével is készíthetjük.
A fiatal borjú húsa közepesen forró sütőben könnyen megpuhítható.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Bárányborda fűszeres bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2084 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Bárányborda fűszeres bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
van itthon