Marhasült bordói mártással

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Marhasült bordói mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
250 dkg vesepecsenye
1 kiskanál őrölt kakukkfű
1 kiskanál oregánó
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
A bordói mártáshoz:
3 evőkanál paradicsompüré
2 és fél dl száraz vörösbor
3 dkg vaj
2 kiskanál liszt
3 dl víz

Elkészítés:

1. A hús külsejét borssal, kakukkfűvel, oreganóval és a fokhagymagerezddel bedörzsöljük. A tepsibe rostot helyezünk.

2. A húst a rostra fektetve közepesen meleg (180 °C-os) sütőben, a hús súlyától függően, minden 50 dkg-ra 25-25 percet számítva sütjük, de ha teljesen átsült pecsenyét akarunk, akkor tovább. A húst alufóliával letakarjuk. A sütőből kivéve 15-20 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük fel.

3. A mártáshoz a vizet az összemorzsolt leveskockával, a borral, paradicsompürével, a vajjal meg a babérlevéllel összekeverjük. Fedő nélkül a felére beforraljuk, majd a babérlevelet kidobjuk belőle.

4. A hús lecsorgó zsiradékából 1 evőkanálnyit serpenyőbe merünk, a liszttel meghintjük, megpezsegtetjük.

A mártással felöntjük, és kevergetve kissé besűrítjük. Mártásoscsészében a zamatos pecsenye mellé kínáljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Marhasült bordói mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3233 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Marhasült bordói mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj