Borsos marhasült Béarnaise-mártással

Borsos marhasült bearni-mártással

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Borsos marhasült Béarnaise-mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál frissen őrölt fekete bors
100 dkg vesepecsenye
2 kiskanál őrölt koriander
1 evőkanál olaj
2 gerezd tört fokhagyma
A Béarnaise-mártáshoz:
2 evőkanál tárkonyecet
1 és ¼ dl száraz fehérbor
3 kisebb fej összevágott vöröshagyma
13 dkg vaj
1 evőkanál friss, összevágott tárkony
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. A húst minden hártyától, faggyútól megszabadítjuk, majd olajjal és fokhagymával bedörzsöljük. A darált borsot és koriandert összekeverjük, és a húst körös-körül beleforgatjuk.

2. Vastag falú tepsire fektetve 10 percre forró (210 °C-os) sütőbe toljuk. Ekkor a lángot (180 °C-ra) mérsékeljük, és a pecsenyét még 20 percig a sütőben hagyjuk. Utána megvizsgáljuk, hogy a hús mennyire sült át.

Szeletelés előtt 10-15 percig letakarva pihentetjük.

3. A Béarnaise-mártáshoz a vajat felolvasztjuk, és kevergetés nélkül a felesleges nedvességet elpárologtatjuk.

4. A - lehetőleg szelíd - hagymát a borral, az ecettel és a tárkonnyal kis lábasba öntjük, és 2 evőkanálnyira beforraljuk.

5. A tojássárgákat turmixoljuk, majd először a citromlével, utána apránként az olvasztott vajjal simára verjük. A fűszereket és a hagymás keveréket is hozzáadjuk, ezzel is turmixoljuk. A borsos sültet melegen a mártással kínáljuk.

A leggyorsabban úgy győződhetünk meg arról, hogy a hús átsült-e, ha hústűt szúrunk bele, hogy elég puha-e.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Borsos marhasült Béarnaise-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3355 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
Borsos marhasült Béarnaise-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontját jelentik. Bár elkészítésük időigényes, a látványuk és ízük mindig megéri a fáradságot. Ha pedig a... bővebben...
twitter