Currys báránykotlett

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Currys báránykotlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott, szeletelt báránygerinc
1 evőkanál currypaszta
2 evőkanál friss, összevágott koriander
2 evőkanál friss, összevágott mentalevél
1 dl víz
2 evőkanál olaj
2 fej szeletelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál gyömbérpor
1 kisebb hegyes, piros paprika
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Az olajat wokban, vagy vas- esetleg teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a húst közepes lángon mindkét oldalán 4-4 percig sütjük rajta. Papírtörülközőre szedve letakarjuk, melegen tartjuk.

2. A visszamaradt olajba hagymát, fokhagymát, az összevagdalt paprikát keverünk, és gyömbérrel megszórjuk, 1 percig erős lángon kevergetjük.

3. A curry-mártást meg a citromlevet hozzáadjuk, majd a mentával és a korianderrel fűszerezzük. Közepes lángon, kevergetve, a mártást besűrítjük, végül a húst visszarakva átforrósítjuk. Friss salátával körítve azonnal kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Currys báránykotlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1315 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Currys báránykotlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
cikkek