Kókuszos hal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszos hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl kókusztej
2 evőkanál friss, összevágott koriander
2 evőkanál citromlé
2 és fél evőkanál olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál gyömbérpor
4 szál összevágott újhagyma
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál currypor
1 kiskanál édesnemes pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halszeleteket besózzuk, leitatjuk, majd 1,5 evőkanál olajon mindkét felükön 2-2 perc alatt megsütjük. A serpenyőből kiszedve, papírtörülközőre fektetve leitatjuk, melegen tartjuk.

2. A maradék 1 evőkanál olajat is a serpenyőbe öntjük, és a fokhagymát, az újhagymát, a gyömbérport beleszórjuk. Kevergetve 2 percig sütjük, majd a köménnyel, a curryporral meg a paprikával megszórva még 1 percig a tűzön hagyjuk.

3. A kókusztejet meg a citromlevet belekeverjük, és takaréklángon, fedő nélkül 3 percig forraljuk, hogy a mártás besűrűsödjön, közben kevergetjük. Végül a koriandert is beleszórjuk, és a halra öntve azonnal tálaljuk. Saláta illik hozzá.

Ha nincs kókusztejünk, keverjünk 2 evőkanál kókuszreszeléket tehéntejbe.
Kókuszos hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2183 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
Kókuszos hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet látni egy könnyű és gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez! A kötet receptjei között mindenki találhat jó... bővebben...
szótár